Δελτίον Θυέλλης #5

Deltion_Thyellis_cvr2

— «Τι νόμισμα έχει η Βουλγαρία;»
— «Λεβ.»
— «Η Ρουμανία;»
— «Λέου.»
— «Λέου–λέου–λέου, τενεκές του πετρελαίου, που λέγαμε και παλαιότερα, οι κρύοι;»
— «Ορίστε;»
— «Τίποτα, κάτι δικά μου… Η Πολωνία;»
— «Ζλότι!»
— «Μηδενίζεσαι!»
— «Ορίστε;»
— «Μηδενίζεσαι, παιδί μου! Μπούρδες λέγεις! Ευρώ έχουν!»
— «Από πότε;»
— «Από τότε που “το καλύτερο βιογραφικό της χώρας” τις ενέταξε στην Ευρωζώνη!»
— «Μα…»
— «Μαντολάτα! Ξεύρεις εσύ και δεν ξεύρει ο Άριστος των Αρίστων, wannabe πρωθυπουργός;»

— «Poland, three points. La Pologne, trois points! Τη Eurovision παίζει;»
— «Στα δάχτυλα! Κατάρτισις, όχι αστεία…»
— «Όχι αστεία. Αριστεία!»
— «Σου έχω κι άλλο. Μιλάμε για βαθιά γνώση της ελληνικής γλώσσας.»
— «Δώσε πόνο! Να δούμε πού θα καταλήξουμε, πάλι, σήμερα!»

Ο Κυριάκος και οι τιμητές

— «Τι σου μάθανε, πουλάκι μου, ότι σημαίνει τιμητής
— «Ο επιτιμητής. Ο επικριτής. Ο ψέκτης.»
— «Α, να γεια σου! Του Κυριακούλη, όμως, ούτε που πήγε το μυαλό του! Θεωρεί ότι τιμητής είναι ο υμνητής!»
— «Έμπλεξε…»
— «…Τις φραντζόλες με τις μπριζόλες.»
— «Εκτίθεται ανεπανόρθωτα “το καλύτερο βιογραφικό της χώρας”… Αλήθεια, ποιος μας το είπε αυτό; Λησμόνησα…»
— «Η Στεφανίδου!»
— «Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια;!»
— «Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, άσχετο πλάσμα, λέγεται Στεφανίδη
— «Μα, ο κύριος Μπάμπης που την συνεχάρη μέσω τουίτερ…»
— «Προφανώς είχε στο μυαλό του την Τάτι, που είναι και του ιδίου επιπέδου!»

Ο Μπάμπης και η Στεφανίδ[ου]η

Συνέπεσε, που λες, η μεγάλη νίκη της Κατερίνας Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 που διεξάγεται στο Λονδίνο, με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης.
Τι σχέση έχει αυτό, θα μου πεις. Για τους λογικούς ανθρώπους, ουδεμία.
Για τους Αρίστους όμως, προφανώς ο πρωταθλητισμός ισοδυναμεί με την εκμάθηση της προπαίδειας. Κάπου εκεί μπλέκουν και τα μπρόκολα με τα φρόκαλα, αφού, καλά και σώνει, στο λαμπρό μυαλό τους, η ανύψωση της σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, είναι τα έπαθλα του νικητή. Όχι το μετάλλιό του, αυτό που αντιπροσωπεύει την επιβράβευση της ατομικής του προσπάθειας.

[Κάνε κλικ σε μια από τις εικόνες για να τη δεις σε μεγέθυνση και να διαβάσεις τις λεζάντες].

Τις μεταλλιοθήκες των αθλητών, κοσμούν τα μετάλλια και τα κύπελλαॱ καμία σημαία. Το γιατί, δεν θέλει ανάλυση. Το έγραψε, άλλωστε, η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, στη σελίδα της στο facebook:

Η σημαία είναι σύμβολο, όχι έπαθλο.

Πολλά, ακόμη, θα μπορούσαν να γραφούν για την Αριστεία και την «επιβράβευση», αλλά η επικαιρότητα τρέχει –καυτός ο Αύγουστος!

Διάβασε, όμως, το πολύ ενδιαφέρον άρθρο:
Έρευνα: Η πίστη σε «αξιοκρατία» και «αριστεία» βλάπτει τα φτωχά παιδιά
[Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το: T. Denny Sanford School of Social Dynamics at Arizona State University και δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2017 στην επιστημονική επιθεώρηση Child Development.]

• • •

Να μην το ξεχάσω! Μια που, εμμέσως, έγινε –και πάλι– αναφορά στο όνομά του, μια που –αν θυμάσαι, από το Δελτίον Θυέλλης #4– δηλώνει «πολιτικός εξόριστος», είπα να μην σ’ αφήσω χωρίς Πύρρο¹ και εδώ!

Έργα και ημέρες του

Κι επειδή τα καλάμια τα ‘χουμε για να τα καβαλάμε, καθώς φαίνεται, σε άρθρο του (χα!) στην «Καθημερινή» (χα, χα!), με τίτλο: «Οι άριστοι που δεν τιμούμε» (χα, χα, χα!), ο «αμίλητος έγραψε», μεταξύ άλλων:

[…] Είχα την τιμή να είμαι δύο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν επρόκειτο να την αποδεχθώ αν ήταν προϊόν τύχης. Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη. […]
Η Καθημερινή, 06.08.2017

Προϊόν τύχης μπορεί να μην ήταν. Προϊόν ντόπινγκ, σίγουρα, πάντως.
Εντελώς πληροφοριακά, να υπενθυμίσω ότι η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκείνης και του, επίσης Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια.

• • •

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία…»

[Το θυμάσαι;! Όχι; Καιρός να το θυμηθείς… Δεν το ξέρεις καν; Θα το μάθεις τώρα! Τραγ’δάρα, όχι αστεία!]

Στο Δελτίον Θυέλλης #4, με αφορμή το σχόλιο της Στεφανίας, έκανα αναφορά στο Διαχωρισμό Κράτους−Εκκλησίας καθώς και στο διαβόητο «Πατρίς − Θρησκεία − Οικογένεια»². Όλα αυτά, στις 7 του τρέχοντος μηνός.

Κι έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στις 9 Αυγούστου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, να μιλήσει για το αυτονόητο:

(…)  Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Α, ρε κατακαημένη Ρούμελη τι σού ‘μελλε να πάθεις!
Σαν τις ύαινες, οι «θεοσεβούμενοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πάντα σε σύμπλευση με τις λοιπές συντηρητικές δυνάμεις πλην νεοφιλελέδων οι οποίοι, ως επί το πλείστον, δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές) μίλησαν περί «παραληρήματος ιδεοληψίας» υποστηρίζοντας ότι «[ο Νίκος Βούτσης] αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας«.

Πυλώνες της πίστης!

Αφού πήραμε μια γεύση από τους πυλώνες της Ορθοδοξίας, Γιώργο Κουμουτσάκο (βουλευτή Β’ Αθηνών της ΝΔ), Ελίζα Βόζεμπεργκ (ευρωβουλεύτρια της ΝΔ) και Γιάννη Λοβέρδο (δημοσιογράφο, ας πούμε), πάμε να δούμε λιγάκι τι αναφέρει το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο έχει καταντήσει «πατσαβούρα» και (παρα)βιάζεται −και παρερμηνεύεται− ασυστόλως.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας | άρθρα σχετικά με τη Θρησκεία

«Χριστιανός/η Ορθόδοξος/η», αναγραφόταν μέχρι πρότινος στις ταυτότητές μας το θρήσκευμα, σα βούλα σε σφάγιο.
Στατιστικά, εφόσον επισήμως ήμασταν καταγεγραμμένοι ως «Χριστιανοί Ορθόδοξοι», εξισωνόμασταν με τους παντός είδους προσκυνητάδες (κάστανα, ζακέτες, σαγιονάρες, λείψανα), τον Άνθιμο, την Ελένη Λουκά!

Ας μην σε μπλέξω με το πώς και γιατί «καπελωθήκαμε» αδιακρίτως το θρήσκευμα. Πάνω–κάτω, άλλωστε, το ξέρεις. Δεν είχες επιλογή, σε βάπτισαν με το «έτσι θέλω», για να χαρούν όλοι (εκτός από ‘σένα που πλάνταξες στο κλάμα, όταν ο γενειοφόρος ιερέας σε βουτούσε σαν παξιμάδι στο γάλα) και να σε «κάνουν» χριστιανόπουλο –όχι για να πάρεις όνομα!
Με την βάπτιση δεν αποκτάς όνομα, αποκτάς μόνο θρήσκευμα.
Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, μπορείς να διαβάσεις:
Συνήγορος του Πολίτη – Ανεξάρτητη Αρχή | Ονοματοδοσία και Βάπτιση

Απαραίτητη Διευκρίνιση
Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με τον Νίκο Βούτση, σε κάθε φράση του.
Aν «πιστεύεις» (πολύ ή λίγο) είναι δικαίωμά σου και είναι αυτονόητο ότι σε σέβομαι, ασχέτως αν οι προσωπικές μου απόψεις διαφέρουν από τις δικές σου.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

• • •

Αναλώσιμοι…

Τα συστημικά ΜΜΕ, «αγνόησαν» την είδηση του θανάτου του 44χρονου Νίκου Χαλικιά³, εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, που πλέον διαχειρίζεται η κοινοπραξία Fraport-Slentel.

Ο γιατρός στο αεροδρόμιο μαζί με το ΕΚΑΒ έφτασε 12 λεπτά μετά το περιστατικό. Αν είχε φτάσει στα πρώτα 4-5 λεπτά, πιθανώς η πορεία του ασθενούς να ήταν διαφορετική».

Τα λόγια ανήκουν σε υπάλληλο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας4.

Οι φιλελέ —Άριστοι, προφανώς και στις αξίες και στο ήθος, καθώς τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται με την Αριστείαॱ τι; Όχι;— αντιμετώπισαν το γεγονός με τον δικό τους τρόπο, δίνοντας δείγματα −αρίστης− γραφής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Deltion_Thyellis5_filelithos

Θα ήθελα να κλείσω εδώ το θέμα, αλλά θυμήθηκα πρόσφατο άρθρο που διάβασα για συνθήκες Εργασιακού Μεσαίωνα, στην Πάτρα, όπου εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων, υποχρεώνει τους υπαλλήλους της, να φορούν GPS! «Τους παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους. Πόρτα την πόρτα. Ακόμα και αυτή της τουαλέτας».
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο PatrasTimes.gr (ο οποίος έφερε στην επιφάνεια την ιστορία), χαρακτηριστική των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας είναι η περίπτωση της επίθεσης που δέχθηκε ένας από τους εργαζόμενους «όταν κατά τις ημέρες του καύσωνα ζήτησε από την εταιρεία να τους χορηγεί μερικά μπουκάλια νερό».

Η απάντηση ενός εκ των υπευθύνων:

Να σου πω ρε μάγκα μήπως είσαι κρυφοκουμούνι; Λες και ακούω να μιλάει ο Πελετίδης .
(…) Aύριο που θα πηγαίνουμε για διανομή στον Πύργο, θα δεις στα φραουλοχώραφα πώς και πόσες ώρες δουλεύουν οι Πακιστανοί και άμα λάχει τους ρίχνουν καμιά τουφεκιά και δεν τρέχει και τίποτα…»
PatrasTimes.gr, 22.07.2017 | Πάτρα: «Tσιπάρουν» εργαζόμενους όπως τα σκυλιά − Μεσαίωνας στην Πάτρα για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους

• • •

Επί του πιεστηρίου

Είχα σκοπό ν’ αναφερθώ στις εμμονές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Βενεζουέλα, παράλληλα ο Τραμπ απείλησε με επίθεση τη Β. Κορέα αλλά και τη Βενεζουέλα… και τελικά, είχαμε τα δραματικά επεισόδια στη #Charlottesville5 –και με αυτά θα κλείσω.

charlottesville
Όλα ξεκίνησαν όταν, μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς –νεοναζιστές, μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, φανατικοί της «ανωτερότητας της λευκής φυλής» κ.ά.– αποφάσισαν να διαδηλώσουν κατά της απόφασης των Αρχών της Σάρλοτσβιλ να απομακρύνουν από το κέντρο της πόλης άγαλμα του Robert Edward Lee, στρατηγού των δυνάμεων του Νότου στον Aμερικανικό Eμφύλιο, με καταγωγή από τη Βιρτζίνια.

Απέναντι στην εκδήλωση που ονομάστηκε «Unite the Right» δημιουργήθηκε αντιδιαδήλωση αντιφασιστών ακτιβιστών, με συνέπεια να υπάρξουν αιματηρά έκτροπα μετά την επίθεση των ακροδεξιών–ρατσιστών.
Πολλοί από τους ακροδεξιούς διαδηλωτές φορούσαν κράνη, στολές παραστρατιωτικών οργανώσεων και οπλοφορούσαν –η οπλοφορία επιτρέπεται σε Πολιτείες του Νότου.

Heather Heyer. η 32χρονη ακτιβίστρια που έπεσε θύμα των φασιστών.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν για τα βίαια επεισόδια, περιλαμβανομένου ενός 20χρονου λευκού άνδρα από το Οχάιο, ο οποίος προφυλακίστηκε επειδή φέρεται να έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα πλήθος αντιδιαδηλωτών, το Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 32χρονη γυναίκα, η Heather Heyer (φωτο). Ακόμη 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του οχήματος.

Καμία έκπληξη δεν προξενεί το γεγονός ότι, ο πρόεδρος Τραμπ δεν καταδικάζει τους ακροδεξιούς ναζιστές (αλλά… τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, ένα πράγμα!)

Latuff_Charlottesville

Αντί υστερόγραφου: Tο συγκεκριμένο «Δελτίον Θυέλλης» με αρρώστησε! «Έσκασε» τελευταία στιγμή και η φωτιά στον Κάλαμο (όπου παραθερίζει η κόρη μου) κι έδεσε το πακέτο με μια κορδέλα σα θηλιά.
Τέλος πάντων, λουκουμάκι;!

loukoumi_rose2


¹ H άρση βαρών, ο Πύρρος Δήμας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο… Μητσοτάκης! | Η Αυγή, 7.08.2017
² «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», Ιστορία μιας φράσης | Το Περιοδικό, 3.10.2016
³ Θάνατος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας − Δούλευε στην πίστα με 43 βαθμούς − Καταγγελίες για εργασιακό κάτεργο | EPTOpen, 9.08.2017
4 Ενας θάνατος «ανάξιος σχολιασμού» | EfSyn.gr, 12.08.2017
5 Φωτογραφίες και πληροφορίες για τα αιματηρά επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ, από Ert.gr, Left.gr, Reuters.com, και εκατοντάδες χρήστες του twitter.

 

24 σκέψεις σχετικά με το “Δελτίον Θυέλλης #5

 1. Μόνο ένα λουκουμάκι;
  Φέρε μου όλο το πακέτο!
  Με σόκαραν τα σχόλια για τον θάνατο του εργαζομένου..
  Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο
  στην κυριολεξία όμως!
  Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο,οι σκέψεις και τα συναισθήματα με έπνιξαν!

  ΥΓ:Όλα καλά με την κόρη σου εύχομαι!
  (Γιούλη)

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Καλέ, πάρτε όσα θέτε!

   Α, ναι! Κριτικάρουν και χλευάζουν οι φιλελέ από την άνεση του (ενδεχομένως, κλιματιζόμενου) σπιτιού τους ή την αύρα κάποιας παραλίας, τον ταλαίπωρο που δούλευε με καύσωνα, κάτω απ’ τον ήλιο!
   Α, δεν ξέρω αν έχουν «ιερό και όσιο», μπορεί να είναι καλοί χριστιανοί!!!

   Τι άλλο να σχολιάσεις, Γιούλη μου;…
   Σ’ ευχαριστώ πολύ!

   ΥΓ. Το απόγευμα είχαν «ηρεμήσει», κάπως, τα πράγματα… αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις και πάλι.

   Μου αρέσει!

 2. Αυτό, που με το «γεια σας», με στέλνεις να πατήσω σύνδεσμο και με ρίχνεις πάνω στην Σκατιάνα, θα μου το πληρώσεις πολύ ακριβά μια μέρα!
  Καλά τα λέει η μάνα-Στεφανίδη.
  Κι ο κ. Βούτσης, μια χαρά τα είπε.
  Άχου… Κι εγώ δηλώνω άθεη, αλλά από αυτό το νεοφιλέ, νεοφιλελέ πώς το λένε, δεν είμαι. Να τα λέμε αυτά!
  Έχεις ακούσει πιο αστείο όνομα από το Βόζεμπεργκ; Βόοοοοοοοοοζεμπεργκ λέω στον Σήφη και γέρνει το κεφάλι, σηκώνοντας τα αφτιά του! Το λέω πολύ ωραία το Βόοοοοοοοοοζεμπεγκ. Κρίμα που δεν μπορείς να το ακούσεις!
  Διάλειμμα για τσιγάρο και για σιχτίρισμα, γιατί αυτή η ιστορία της απάντησης του υπευθύνου στην Πάτρα μου έπεσε πάρα πολύ βαριά.

  Για να δούμε τι έχει παρακάτω…
  Γιατί μου έβαλες και Τραμπ; Δεν μου έφταναν όλα τα υπόλοιπα;
  Κι όχι τίποτε άλλο, μα τα λουκούμια τα έφαγε όλα η Γιούλη πιο πάνω!
  Πάω να πάρω από τα δικά μου…

  Ελπίζω να έχεις καλά νέα από το παιδί.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Και συνδυαστικά με Κούλη, αυτό πού το πας;!
   Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μού φάνηκε βάρβαρο, τόσο για το… κείμενο, όσο και για τους αναγνώστες, αλλά ψυχή που ήταν να βγει, βγήκε με την έναρξη!

   Κι εγώ, επίσης κι ούτε νεο− ούτε παλαιο− φιλελέρα είμαι (όξω και μακριά από ‘μας!), αλλά αυτοί έτσι λένε, διότι έχουν περάσει διαφωτισμό! (Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι…)

   Αυτό το «Βόοοοοοζεμπεργκ», πολύ θα ήθελα να το ακούσω! Κρίμα!…
   Σου έχω κάτι, αν όχι εξίσου αστείο, πάντως αρκετά… τραγικό (και, όχι! Δεν του χαλαλίζω «προβολή», μόνο link! Από το 0:35…)

   Κοίτα, τον Τράμπ(α) στον έβαλα σε πιο σοφτ εκδοχή, διά χειρός Latuff. Κάτι είναι κι αυτό…

   Έκανα ανεφοδιασμό, πάρε κι από ‘δω, μη με στενοχωρείς!

   Τους ασπασμούς μου, Αρτίστα μου!

   ΥΓ. Όπως έγραψα και στη Γιούλη, τα πράγματα ηρέμησαν κάπως τ’ απόγευμα, αλλά πάλι έχουν αναζωπυρώσεις… Όλη την περασμένη νύχτα, το παιδί μου το ‘παιζε… ρεπόρτερ και μου έστελνε φωτογραφίες και βιντεάκια. Κάποιες φωτο ανέβασα στο Instagram (βλ. πλευρική στήλη του παρόντος ιστολογίου!)

   Μου αρέσει!

   1. Καλά, ο Κούλης δεν με τρομάζει. Φυσιογνωμικά τουλάχιστον. Έχει αυτά τα ματάκια, τα καρτουνίστικα, που κάτι φορές γίνονται ολοστρόγγυλα και πολύ γελάω όταν τον βλέπω! Η Σκατιάνα είναι που με τρομάζει.

    Βόοοοοοζεμπεργκ! Στερήθηκε ο ελληνικός κινηματογράφος ένα τιτανοτεράστιο ταλέντο. Τίποτε άλλο δεν θα πω για τη Βόοοοοοζεμπεργκ!

    Κοίτα, επειδή πέρασα από τη Μεμαρία κι έφαγα σχεδόν όλο το μωσαϊκό που έφτιαξε για τη γιορτή της, φύλαξέ τα τα λουκούμια για το επόμενο Δελτίο θυέλλης!

    ΥΓ. Ωραίες ως φωτογραφίες, αλλά τραγικό το θέμα τους.
    Τελικά, θα πάρω κι ένα λουκουμάκι…

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Είδες, όμως, ύφος; Καμάρι; Εεε;
     [Η άλλη είναι για τα πανηγύρια!]

     Είδες; Είδες τι χάσαμε; Να γιατί η τέχνη πάει κατά διαόλου!

     Όπως το πάμε με τα λουκούμια… θα ζητήσω χορηγία, σε λίγο! Τη βλέπω τη δουλειά!

     🌷❤

     Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Αν έτρωγα ζάχαρη, θα σου έλεγα «τι να σου κάνει ένα λουκουμάκι;» Τώρα ξέμεινα από λόγια!
  Όχι, δεν είμαι απογοητευμένη από όλα αυτά τα μαύρα σκοτάδια που μας περικυκλώνουν. Οργισμένη είμαι!
  Έκανα ένα διάλειμμα, γιατί απόψε θα ξενυχτήσω δουλεύοντας, κεράστηκα όμως φαρμάκι. Όχι, μάτια μου, φυσικά και δεν φταις! Εσύ καλά τα σημειώνεις και τα αναδεικνύεις. Οι σκοταδιασμένοι δεν θα τα διαβάσουν αυτά, αλλά ακόμα κι αν τα διάβαζαν, γνώμη δεν αλλάζουν και έτσι συνεχίζουμε κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί όλα πάνε κατά διαόλου!
  Εύχομαι να είναι ήσυχη η νύχτα. Κι εμείς εδώ καιγόμαστε, από το μεσημέρι και μετά, φαντάσου ότι το δωμάτιο μυρίζει καπνό λες και η φωτιά είναι απέξω!
  Καλό ξημέρωμα!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. «Ένα λουκούμι είναι λίγο, πολύ λίγο…»
   Ακριβώς, Αριστέα μου! Οργή! Η απογοήτευση είναι πολύ λίγη (σαν το λουκούμι, ένα πράγμα) για όλα αυτά που συμβαίνουν και για όλους αυτούς τους «ανθρώπους» που ζουν ανάμεσά μας και σκέφτονται έτσι ακριβώς!
   Φαντάζομαι, θα ήταν πολύ δημιουργική η νύχτα σου −ελπίζω να ξεκουράζεσαι τώρα.

   Πώς είναι τα πράγματα εκεί, με τις φωτιές;
   Κι εδώ, μυρίζει αφόρητα…

   Να είσαι καλά, Αριστέα μου!
   Τα φιλιά μου! ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Καλημέρα Νατάσα μου.
    Το βράδυ ήταν αποπνικτικά, αφού κοιμάμαι με ανοιχτό παράθυρο πάντα (δεν γίνεται αλλιώς) οπότε ζήτημα είναι αν κοιμήθηκα 3 ώρες κι αυτές το ξημέρωμα. Σήμερα έπιασαν πάλι δουλειά οι αέρηδες. Κακό για τις φωτιές, καθάρισε η ατμόσφαιρα όμως.

    [Και σήμερα θα δουλεύω, αφού έχω dead lines να παραδώσω πίνακες για βαφτίσεις και γάμο. Συν τα δώρα που έπρεπε να φτιάξω για τη σημερινή μέρα 😉 Αλλά μετά από καιρό, επιτέλους, καταπιάστηκα με αυτό που αγαπώ και με γεμίζει, οπότε δεν παραπονιέμαι :)) ]

    Στο θέμα μας…. είναι πολλά που μπορούμε να πούμε, αλλά και πάλι, όσο κι αν τα κουβεντιάζουμε, βλέπεις κάτι να αλλάζει; Τσάμπα και οι συζητήσεις και οι αναρτήσεις κι όλα! Αναρωτιέμαι μήπως είναι αναγκαίος αυτός ο μεσαίωνας μπας και κάποια στιγμή ζήσουμε καμιά αναγέννηση ( μπα ε;) Τι άλλο να σκεφτώ η γυναίκα όταν βλέπω νέους ανθρώπους να σκέφτονται λες και ζούνε σε μια άλλη εποχή, με κολλημένα μυαλά! (Έκανα τούιτερ μόνο και μόνο να διαβάζω και μέχρι στιγμής φρίττω! )

    Φιλιά!

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Έκανες twitter και το πετάς έτσι, ανέμελα;! Δώσε… στίγμα, σε παρακαλώ!

     Δίκοπο μαχαίρι ο Μεσαίωναςॱ μπορεί να κρατήσει (και πάλι) αιώνες…

     Ο αέρας έχει δυναμώσει κι εδώ, η μυρωδιά έρχεται έντονα, ο ουρανός έχει καθαρίσει κάπως, αεροπλάνα / ελικόπτερα πετούν, τ’ ακούω…

     Αριστέα μου, είμαι σίγουρη ότι δημιούργησες μικρά και μεγάλα αριστουργήματα − αριστοτεχνήματα! «Είσαι» όλα αυτά τα υπέροχα που φτιάχνεις!

     Φιλάκια και καλή (δημιουργική) συνέχεια❣

     Αρέσει σε 1 άτομο

   2. Στις 5, χαράματα με τις υποδείξεις πολύ καλής φίλης γειτόνισσας μπήκε η πυροσβεστική στο κτήμα μας που βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο του Μετοχίου (περιοχή που καίγεται από προχθές) και έσωσε το σπίτι απ΄τη φωτιά, τα 7 στρεμ του κτήματος κάηκαν εντελώς… είμαστε στη Σκιάθο και μας συμβούλεψαν να μη πλησιάσουμε την περιοχή μέχρι να κοπάσει η φωτιά…
    Δεν απάντησες όμως στο κύριο ερώτημα μου:
    Ποιος ωφελείται απ΄ τις πυρκαγιές;
    Εκεί θα βρεις και τους εμπρηστές… 😛

    ΑΦιλιά και περιμένω νεότερα μια και δεν έχω fb κλπ! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Είχα την αίσθηση ότι το ερώτημα ήταν ρητορικό!
     Συν τοις άλλοις, υπάρχει κανείς εξ ημών που −πραγματικά− δεν ξέρει ποιος ωφελείται από τους εμπρησμούς;

     Λυπάμαι αφάνταστα για τις απώλειές σας…
     Πράγματι, δεν είχε κάποιο νόημα να ξεσηκωθείτε και να επιστρέψετε, δεν υπήρχε (δεν υπάρχει, νομίζω, ακόμη) πρόσβαση αλλά ακόμη κι έτσι, δεν θα μπορούσατε να κάνετε κάτι…

     Φιλιά, Στεφανία μου❣

     Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Φαντάζομαι πως σε πρόλαβαν οι φωτιές γιατί είμαι σίγουρη ότι θα λαλούσες! 😛
  Δεν θα επεκταθώ γιατί από προχθές το σπίτι μου είναι περικυκλωμένο απ΄ τις φωτιές (Μετόχη-ΡΗ)…
  Ας αναρωτηθεί λοιπόν κανείς, ποιος ωφελείται απ΄τη στιγμή που η Ελλάδα που καίγεται;
  Την πάτησε ο Κούλης με το να χρησιμοποιεί τις πυρκαγιές για πολιτική σκοπιμότητα… γιατί ο παν-βλαξ νομίζει πως έτσι θα ρίξει τη κυβέρνηση! 😉

  ΑΦιλιά Ανασατασία μου και κουράγιο σε όλους! 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Στο… λουκούμι με πρόλαβαν οι φωτιές! (Εξ ου και η αναφορά έγινε στο, ας το πούμε, υστερόγραφο).
   Σε σκεφτόμουν πολύ, είχα καταλάβει ότι μένεις «προς τα εκεί», αλλά δεν ήξερα πού ακριβώς. Κάτι νεότερο;

   Χθες, αργά το βράδυ, ένας φίλος ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το σπίτι του (Μικροχώρι)…
   Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης…

   Ο Κούλης με τις βλακείες του, η Φώφη, από την παραλία, κούνησε το δάχτυλο και μίλησε για «διάλυση του κρατικού μηχανισμού που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες»!… τι να πει κανείς;

   Καλή δύναμη, Στεφανία μου, τα φιλιά μου!❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Αναστασία μου, το δελτίο θυέλλης σου, είναι πραγματική θύελλα! Απ’ όλα έχει ο μπαξές! Δάκρυσα όμως από τα γέλια με τη βάφτιση που ο παπάς βουτάει το μωρό στην κολυμπήθρα σαν το παξιμάδι στο γάλα. Και με τους προσκυνητάδες, κάστανα, ζακέτες, σαγιονάρες! Όσο για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας, ουδέν σχόλιον. Είσαι εκπληκτική, φίλη μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Έχω πάψει πια να θέτω ρητορικά ερωτήματα!
  Το τι άκουσα απ΄ τα βοθροκάναλα για την έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού δεν λέγεται και αυτό όχι μόνο απ΄τους βαμμένους τους δημοσιογράφους αλλά και από κόσμο (φυσικά δικό τους)… 😛
  Είμαι στη θέση να δηλώσω πως ο συντονισμός ήταν για πρώτη φορά άψογος, γιατί επί «άλλων» κυβερνήσεων δεν είδαμε ούτε ένα πυροσβεστικό, βλέπεις είναι η τρίτη μεγάλη πυρκαγιά τα τελευταία 20 χρόνια… το σπίτι σώθηκε και αυτό μετρά!
  Βρες και βάλε αν θέλεις το άθλιο «σκίτσο» του Αρκά που δείχνει τις φωτιές με τον Τσιπ… 😦

  ΑΦιλάκια με πολύ κατανόηση! 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Στην καινούργια ανάρτηση, υπάρχουν όλα. (Και το σκίτσο του Αρκά, βεβαίως, το οποίο είχα ήδη αλιεύσει από το twitter).

   Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τα εναέρια μέσα ξεκινούσαν τις πτήσεις από τις 6 το πρωί (πάνω από την περιοχή, εδώ, περνούσαν) και σταματούσαν γύρω στις 21:30. Αδιάκοπα.

   Ο αέρας πολύ ισχυρός, ανά πάσα στιγμή μπορεί να «γυρίσει» τη φωτιά, το ξέρουμε όλοι αυτό (αλλά τα μέσα προτίμησαν να κάνουν αντιπολίτευση).

   Ευθύνες υπάρχουν τεράστιες. Δεκαετίες, τώρα. Μέριμνα ανύπαρκτη. Αλλά, μην μας κουνούν και το δάχτυλο αυτοί που καταψήφισαν (ή δήλωσαν «παρών») την τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών!

   Α, πριν κλείσω το σχόλιο… Σχετικά με τον «κόσμο» που αναφέρεις, διάβασα κάπου το πολύ επιτυχημένο:
   − Καλησπέρα σας, από το ΣΚΑΪ τηλεφωνούμε. Είστε κάτοικος Καλάμου;
   − Μάλιστα.
   − Τι ψηφίσατε στις εκλογές;
   − ΝΔ.
   − Πολύ ωραία, είστε στον αέρα, μιλήστε μας για την πυρκαγιά!

   Τι άλλο να πω (γράψω), Στεφανία μου…;
   Τη σκέψη μου, την καληνύχτα μου και τα φιλιά μου! ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Μετά το βόρβορο των δεξιών τιτιβισμάτων και όλων αυτών των αθλιοτήτων (εγώ για να καταλάβεις δεν παρακολουθώ ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά), τι να μου κάνει ένα λουκουμάκι Αναστασία μου;
  Να βάλουν και τον παιδόφιλο Γεωργιάδη -το πρωτοπαλίκαρο του «τιμητή»- στη σημαία τους. Και τις οροθετικές που πήρε στο λαιμό του ο «άτεγκτος» Λοβέρδος και τα παιδιά που πέθαναν πάνω από ένα μαγκάλι και τους αυτόχειρες και όλα τα κρίματά τους που αυτοί τα ξεχνούν, αλλά όχι εμείς. Να γίνουν όλα μια θηλιά στο λαιμό τους και να πάνε να πνιγούν να ξεβρωμίσουμε πια…

  Ελπίζω η μικρή σου να είναι κοντά σου πια, ασφαλής και καλά στην υγεία της.
  Τον απολογισμό για την οικολογική καταστροφή που έγινε, θα τον κάνουμε στις πρώτες βροχές. Έχει να κατεβάσει πολύ πράμα φέτος η κα(η)μένη γη. Εκεί να μας δω…

  Τέλος, ήθελα να σε συγχαρώ για τον τρόπο που γράφεις, το υλικό που συγκεντρώνεις και την καλή σου μνήμη. Χρειάζονται τέτοιες φωνές.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Μόνο την τηλεόραση έχω κόψει εδώ και χρόνια, Μαρία μου.
   Με τα άλλα… συνεχίζω να μαζοχίζομαι, λες και δεν φτάνει ό,τι ακούω/με και ζω/ούμε!

   Πολλές θηλιές… Αλλά, αναρωτιέμαι, μόνο αυτοί ξεχνούν τα κρίματά τους; Ή και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου με κοντή μνήμη;

   Στις πρώτες βροχές, αυτοί που λιάζονται «σ’ ένα φλαμίνγκο απάνω», θα το πάρουν για να πλεύσουν στα… κανάλια! Θ’ αναρωτιούνται «πού είναι η Πολιτεία; Πού είναι το κράτος;» πρώτοι και καλύτεροι, αυτοί που θέλουν λιγότερο (έως ανύπαρκτο) κράτος!

   Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου!
   Καλό βράδυ να έχεις. Σε φιλώ❣

   Μου αρέσει!

 8. Ούτε ξέρω πόσες φορές έχω έρθει!
  Πάνω που πήγαινα να απαντήσω κάτι γίνονταν κι έφευγα!
  Τώρα δε θα απαντήσω ούτε στο τηλέφωνο αν δεν τελειώσω με το σχόλιο, αλλά έχω άλλο πρόβλημα..
  Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω…αυτό πάντως με τους άριστους μου θύμισε έναν άριστο δημοσιογράφο που βολεμένος ακόμα στη θεσούλα του, έλεγε τεμπέληδες όσους δεν πήγαιναν να μαζέψουν ροδάκινα και άλλα εδώδιμα, για ένα άθλιο μεροκάματο εννοείται. Κι όταν έμεινε ο ίδιος χωρίς δουλειά, άρχισε τα δακρύβρεχτα άρθρα για την αδικία, αλλά ούτε που του πέρασε σαν σκέψη το ενδεχόμενο να πάει να τα μαζέψει ο ίδιος. Γιατί οι σκληρές δουλειές είναι πάντα για τους άλλους, τους χαζούς που δεν έχουν άριστες γνωριμίες για να ξαναβολευτούν.
  Έτσι και τούτοι οι άρρωστοι άριστοι που αν τους βάλεις να περπατήσουν μισή ώρα το βράδυ χωρίς ήλιο θα φουσκώνουν σαν μπαλόνια από την ανικανότητα, γελάνε και κοροϊδεύουν όσους εργάζονται σε συνθήκες απαράδεκτες και μάλιστα όταν πεθαίνουν απ’ αυτές…το ηλιθιόμετρο είχει σπάσει από καιρό…τώρα έσπασε και το σκατοψυχόμετρο!

  Βλέπω έκανες και την «εργασία»…λογικότατες δεν είναι οι απορίες μας; Μπέρδεψαν τη σημαία με τα έπαθλα οι άριστοι, αλλά αν ο «άριστος» σου βγει και ντοπαρισμένος το τερματίζει ο ηγέτης!

  Ο Τραμπ δεν με εκπλήσσει…δεν περίμενα από αυτόν τίποτα καλύτερο…

  Για τις φωτιές τι να πω!
  Στον Σκάι προσεύχονταν μέρα νύχτα να μη σταματήσει το κακό και στενοχωρήθηκαν οι άρρωστοι δημοσιογράφοι που δεν υπήρξαν θύματα!
  Από όπου κι αν τους πιάσεις λερώνεσαι!
  Πάω και στην καινούρια να συνεχίσω…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. Ποταμός το σχόλιό σου, Μαρία μου!

  Από πού να ξεκινήσω κι εγώ δεν ξέρω! Από τον άθλιο ΣΚΑΪ (δικαίως υπάρχει στο twitter το hashtag #skai_xeftiles, το οποίο… εμπλουτίζεται διαρκώς!)
  Ευκαιρίας δοθείσης να αναφέρω (διά την ιστορίαν…) ότι ο «πουθενάς» −κάποτε δημοσιογράφος του εν λόγω καναλιού− Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, με… μπλόκαρε στο twitter (υπ’όψιν, δεν τον ακολουθούσα καν!) 😄

  Το συνηθίζει όταν… ενοχλείται από τα σχόλια και την κριτική. Είναι η αντίληψη που έχουν για τη δημοκρατία εκεί, στο κανάλι και την κληροδοτούν σε νυν και πρώην συνεργάτες τους…

  Οι «Άριστοι», δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα τρώνε τα μούτρα τους! Διαρκώς, προφανώς… Μόνο που τα ρεζιλίκια τους δεν τα αντιλαμβάνονται η φιλικά προσκείμενη στην νεο−φιλελε−ακροδεξιά ΝΔ και τα παραμάγαζά της. Ή, για να είμαι πιο σωστή, μια χαρά γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά έτσι έχουν μάθει να «τρέφονται» δεκαετίες τώρα (από… καταβολής ελληνικού κράτους, για ν’ αφήσουμε στην άκρη λίγο το παραμυθάκι με τον «κακιά» μεταπολίτευση, λες κι όλα πριν κυλούσαν ήρεμα, δίκαια κι ειρηνικά!)

  Ο «κλαψιάρης» δημοσιογράφος (δεν είναι ο μόνος), έχει νοοτροπία «Σοφοκλή»: οι άλλοι είναι τεμπέληδες και φυσικά, πάντα αυτοί οι άλλοι προορίζονται για τα «βαρέα και ανθυγιεινά». Οι ίδιοι, έχουν κ*λους μεταξωτούς! 😒

  Τελικά, ανάρτηση μόνο του θα μπορούσε να γίνει (όχι λόγω έκτασης, να μην παρεξηγηθώ!) το σχόλιό σου, μια που θίγεις και διανθίζεις τόσο εύστοχα τα «κακώς κείμενα»!

  Σ΄ευχαριστώ πολύ!
  Έρχομαι… για τη συνέχεια στις Απορίες κι αλητείες!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Γράψε κι εσύ τα δικά σου...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.