Δελτίον Θυέλλης #7

Δελτίον Θυέλλης #7

Special Edition!

Η αρχική σκέψη γι’ αυτό το «Δελτίον Θυέλλης», ήταν –κάνοντας την… Κινέζα– να παραλείψω τον αριθμό #7, μια που μετά την τρίτη ή τέταρτη απόπειρα να το γράψω δεν φάνηκε να στεριώνει. Τα «νέα» (πες το κι έτσι) μπαγιάτιζαν και το περιεχόμενο γινόταν ανεπίκαιρο. Έλα, όμως, που είμαι πείσμων άνθρωπος!
Α, ναι! Οι Κινέζοι, παραλείπουν το 4 (ενίοτε και το 14), ο οποίος θεωρείται μάλλον συφοριασμένος αριθμός, επειδή προφέρεται όπως ο θάνατος (,  ή sĭwáng, 死亡 στα Kινεζικά).

Δεν θα επεκταθώ, θα το χάσουμε –πάλι– το τρένο κι έχω συγκεντρώσει αρκετά θεματάκια.

Ανδριανοπουλ(ι)άδα

To ότι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έχει «ξεφύγει» (κι άλλο!), το ξέρεις ήδη από το 6º Δελτίον Θυέλλης, όπου έγινε εκτενής αναφορά «έργων και ημερών» του.
Το ρατσιστικό παραλήρημά του δεν έχει τέλος –όπως κι ο προσωπικός του κατήφορος, άλλωστε.

dth7_andr1

Ενδεικτικά και μόνο τα δυο παραπάνω «τσίου» του.
Στο ένα, ξεδιπλώνει από πάνω ως κάτω τον δουλοπρεπή καπιταλιστή, νεοφιλελέ(ρα) –που πάντα ήταν– σε σημείο «χαλί να με πατήσεις, πετρελαιά μου, πατάκι για την πόρτα σου, σκόνη απ’ τα παπούτσια σου» και τον ανάλγητο, απαξιωτικό, αμοραλιστή ρατσιστή.
Στο άλλο, επιβεβαιώνει το δεύτερο σκέλος του πρώτου, για μιαν ακόμη φορά.
[Για τους αμύητους, οι καμήλες στις οποίες αναφέρεται ο (πολύ καλός) @fouiter, κατέφθασαν από το Κουβέιτ στη Μύκονο, προκειμένου να εκτεθούν ως… εικαστικό δρώμενο, στην εκδήλωση «1000 και Μία Νύχτες», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία του μαϊντανού της Μυκόνου, Αντώνη Ρέμμου.]

dth7_andr2

Έχεις ακόμη αμφιβολίες για το αν οι νεοφιλελέ(ερες) σκεπάζουν στοργικά με τις φτερούγες τους τη Χ.Α.; Ρίξε μια ματιά σε πρόσφατο «τσίου» του κυρ–Αντρέα. Τάχα μου δήθεν, δηλώνει έκπληκτος για την (3η) θέση των ναζιστών στις δημοσκοπήσεις, αλλά κοίτα τι «ωραία» που το πλασάρει: «δίχως καμία δημοσιότητα» (!!!) [Είναι το σημείο που χορεύουν κλακέτες οι σβάστικες στα περιβραχιόνια των χρυσαύγουλων.]

Μετά τη συνέντευξη του «κεντροδεξιού, μετριοπαθούς» Κούλη στη ΔΕΘ, όπου ανερυθρίαστα εξεστόμισε:

Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

…Ο κυρ–Αντρέας έφερε γλαφυρά παραδείγματα από τη… ζούγκλα, για να υπερθεματίσει! Παραδείγματα ανόμοιων (διαφορετικών, ούτως ειπείν) ειδών του ζωικού βασιλείου. (Ο ίδιος, πάντως, αποτελεί κατηγορία μόνος του! Ως είδος και ως ζώο!)

«Υποταγή πάει να πει θα γίνεις χώμα…»*

Χώμα, Χωμενίδης, το ίδιο κάνει!
Ο σύγχρονος πνευματικός (πιες νερό, θα μου πνιγείς!) ανήρ, εις τον ρουν του ποταμ(ι)ού, βάζει κι αυτός τη δική του συγγραφική πινελιά κουτσουλιά στο ζήτημα της ανισότητας.

Θαύμασέ τον, γιατί περαιτέρω σχόλιο δεν θα κάνω.

dth7_chom

Αδωνιάδα

Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει την παροιμία «ο τρελός με την τρελάρα του, γεμίζει την κοιλάρα του» (δεν είναι και τόσο εύηχη, αλλά δεν μπορούμε να φέρνουμε τις παροιμίες στα μέτρα μας!) Κάπως έτσι και ο Άδωνις–Σπυρίδων που, παρόλα όσα ακούγονται και γράφονται γι’ αυτόν, σε ρόλο γενικού κουμανταδόρου, έχει πάρει το τιμόνι της κεντροχαχαχαδεξιάς ΝΔ και λύνει και δένει. Κομπάρσος, σου λέει, ο Κούλης! (Αυτός, πάλι, θα τη βρει απ’ τον ανιψιό και να μου το θυμηθείς!)

«Το ορφανό» του Παττακού [δες ποιος, πότε και γιατί το είπε!], λοιπόν, κάνει τη μία γκάφα πίσω από την άλλη, τη μια χειρότερη και χονδροϊδέστερη από την άλλη. Σε σύμπλευση και τα φιλικά προσκείμενα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά), που δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν πατάτες!

Στο σημερινό δελτίο σου έχω μόνο δύο.

• • •

H πρώτη, αφορά την «σοβαρή καταγγελία» του Αδώνιδος–Σπυρίδωνος, περί εμπλοκής στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. («και φανατικού υποστηρικτή του κ. Τσίπρα προσωπικά») στην υπόθεση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

• H «είδηση» της «σοβαρής καταγγελίας»

[Και μόνον ο συνδυασμός «mononews.gr – Άδωνις Γεωργιάδης – «σοβαρότατη καταγγελία» – ΣΚΑΪ», προκαλεί τους γέλωτας ημών και υμών.]

dth7_adonis1a

• Η διάψευση και το «(συμ)μάζεμα»

dth_adonis1b

…Και τα Ellinika Hoaxes (που, στην προκειμένη περίπτωση, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων).
Καμιά σχέση με τον Σύριζα το «στέλεχος» της ναυτιλιακής εταιρίας | Θοδωρής Δανιηλίδης, Ellinika Hoaxes, 17 Σεπ. 2017
Συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στο «στέλεχος του Σύριζα» • Δικαίωση του πολίτη Μάνθου Γιουρτζόγλου. | Θοδωρής Δανιηλίδης, Ellinika Hoaxes, 18 Σεπ. 2017

• • •

Η δεύτερη, αφορά… ελαστικά αυτοκινήτου! Όχι οποιουδήποτε αυτοκινήτου, αλλά «θωρακισμένης κυβερνητικής λιμουζίνας», όπως πληροφόρησε –για άλλη μια φορά– με υπευθυνότητα κι εγκυρότητα τους αναγνώστες του το Πρώτο Ψέμα Θέμα!
Ο Άδωνις, έσπευσε να «δγιαδώσει» μέσω twitter –και να φάει τα μούτρα του!

Συνοπτικά και νοικοκυρεμένα, το «τσίου» του Αδώνιδος–Σπυρίδωνος, η αρχική δημοσίευση – «αποκάλυψη» του Πρώτου Ψέματος και η δεύτερη δημοσίευση (με τίτλο έτσι – γιουβέτσι) μετά το ξεφτιλίκι!

dth7_lastixa

Πάμε να δούμε, όμως, τι ισχύει τελικά, διότι μ’ αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε (σε ευρύτερο πλαίσιο), όπως κοντεύουμε να ξεχάσουμε την ορθογραφία, θα χάσουμε και την επαφή με την πραγματικότητα!
Το Πρώτο Θέμα «κάρφωσε» κατά λάθος τον Σαμαρά | tvxs.gr, 19 Σεπ. 2017
Επίθεση Άδωνι στον Σαμαρά… Αυτά παθαίνεις με τα Fake News | tvxs.gr, 19 Σεπ. 2017

• • •

Πριν κλείσω την ενότητα «Αδωνιάδα», να μην ξεχάσω να σ’ ενημερώσω ότι, αν θέλεις «ν’ αρπάξεις το μέλλον» (sic)[not mine, δες το βιντεάκι, πιο κάτω!], προλαβαίνεις – δεν προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή στο σεμινάριο που διοργανώνουν οι «κορυφαίοι –όπως δηλώνουν, αλληλο-«λιβανιζόμενοι»– πωλητές» (δεν το λέω ‘γω, μανούλα μ’, κοίτα προσεχτικά την αφίσα, άντε πια, ‘δω μέσα!)

Adonis-seminaria

Με το καλό! Και πού ξέρεις; Μια μέρα μπορεί(ς) κι εσύ να γίνεις Αντιπρόεδρος!

H παραπαιδεία ποτέ δεν πεθαίνει!

Πάρ’ το σαν –μικρή– διακοπή για διαφημίσεις, μόνο που εδώ, πρόκειται για σκέψη και προβληματισμό.

[Με αφορμή, άρθρο από την έντυπη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών», στις 20 Σεπτεμβρίου.]
Φροντιστήριο… από κούνια | Διαλεκτή Αγγελή, EfSyn.gr, 20 Σεπ. 2017

dth7_front

Τρως, πίνεις και δεν μας δίνεις;!

Ψιλοβούιξε ο τόπος για το «Dimitris C», το καράβι απ’ την Περσία  στο Περού, της εταιρείας «Danaos Shipping Co. Ltd» του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.
Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes (που επικαλούνται δημοσίευση του ναυτιλιακού ιστότοπου Tradewinds) και το Δελτίο Τύπου της εταιρείας, τα 121 κιλά κοκαΐνης δεν εντοπίστηκαν από έφοδο των τοπικών Αρχών, αλλά από το ίδιο το πλήρωμα –οπότε και ο πλοίαρχος έδωσε εντολή να ενημερωθούν οι Αρχές και να προβούν σε περαιτέρω έρευνα.

‘Ντάξει, βάσει στοιχείων το δέχομαι, άλλωστε οποιοσδήποτε σήμερα μπορεί να βρεθεί με μικροποσότητα 121 κιλών κοκαΐνης πάνω του, στο αυτοκίνητό του, στο σπίτι του, στο κότερό του, ξέρω ‘γω, ενώ ροζ μονόκεροι περιφέρονται ανέμελοι στον κήπο.

dth7_evag120

Ορίστε! Το λέει κι ο κύριος Νίκος! Στα λόγια μου έρχεται!
Επομένως, καλοί μου άνθρωποι, ας είμεθα προσεκτικοί από τούδε και στο εξής, ειδικά όταν αναφερόμεθα σε ευεργέτες του τόπου.

dth7_kou-dnd

Και για να μη σου αφήσω καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητα της εταιρείας και του ιδίου, σου παραθέτω τη σύνθεση του ΔΣ της Endeavor Greece, της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Δρ. (σε παρακαλώ!) Κούστας και μερικά, ακόμη, γνωστά παιδιά. [Ολόκληρη η σύνθεση του ΔΣ, εδώ –μην μπλέξουμε, όπως ο έρμος ο Βαξεβάνης, με ‘κάναν ηλίθιο μπουμπουζουκοκέφαλο…]

dth7_kou

Για το lifestyle της ενότητας, να πω ότι ο δόκτορας είναι παιδί ζωηρό και ζημιάρικο! Πέρσι, το όνομά του είχε και πάλι πολυσυζητηθεί, για τον αρραβώνα του.
Στο κολάζ που ακολουθεί, εκτός από τη φωτο της δεξίωσης με εξέχουσες φυσιογνωμίες της οικονομίας και της πολιτικής, σου ‘χω μίνι κουιζάκι! Ποιες είναι οι κυρίες που ποζάρουν πλάι του;

dth7_kou_gen

Οι λύσεις και οι (ανατριχιαστικές) λεπτομέρειες, εδώ κι εδώ!

Αν δεν λιποθύμησες από τη χλιδή… να μοιραστώ μαζί σου μιαν απορία; Όλοι αυτοί οι κύριοι –και οι κυρίες, βεβαίως– που σπαταλούν αφειδώς τα χρήματά τους για «χτένια από τη Γαλλία και μενταγιόν αστακού» και για τις πολύτιμες συλλογές τους «από vintage τσάντες Hermès», πού ακριβώς βρίσκονται όταν κινδυνεύει η ζωή μικρών παιδιών –όπως η Νεφέλη–, ελλείψει χρημάτων για μετάβαση στο εξωτερικό και κάλυψη εξόδων δύσκολων επεμβάσεων;

«X»: όπως Χυδαιότητα

Ή, όπως «Χ»ατζηστεφάνου (Παναγιώτης)

Με αυτό το σκουπίδι δεν είχα ποτέ, καμία διάθεση και πρόθεση ν’ ασχοληθώ. Σου παραθέτω, όμως, την «άποψή του» για περιπτώσεις, σαν αυτή, της Μικρής Νεφέλης [από το προφίλ του στο Facebook].
Αν τυγχάνει «φίλος» σου, κι ακόμη δεν έχεις πάρει είδηση περί τίνος πρόκειται, έχεις ακόμη χρόνο να του τραβήξεις «X».

dth7_hadj

Ή, όπως «Χ»ατζής (Δημήτρης)

Μπορεί το παρόν «Δελτίον» να μην φιλοξενεί Ζερβού ή Σκαλούμπακα, σου φέρνει όμως καινούργιο –σάπιο– φρούτο! [Άνευ οιουδήποτε σχολίου.]

dth_chatzis-gia-fyssa

Κατά τ’ άλλα και τα λοιπά…

• σκεφτόμαστε θρησκευτικά!

Όπως ο γονιός που απέστειλε την παρακάτω «Υπεύθυνη Δήλωση», με παραλήπτη/τρια τον Διευθυντή ή την Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου της Μυτιλήνης.

dth_thriskeftika

• και αστρολογικά!

Ορθολογικά; Όχι, ούτε που να το συζητάς!

dth7_astra

Ο ένας (άνδρας, μάλιστα) περιμένει –σου λέει– πώς και πώς την έλευση του Δία στο ζώδιό του! Ο άλλος (επίσης, άνδρας), πετάει το κορυφαίο: «Ο κάθε Αστρολόγος μεταφράζει αυτές τις όψεις και δίνει τη δική του έννοια. Αυτό ακριβώς γίνεται όπως ξέρετε σε όλες τις επιστήμες», κι εδώ, δεν ξέρεις αν πρέπει ν’ ανοίξεις το παράθυρο και να φουντάρεις ή να τον βρεις και να του ανοίξεις το κεφάλι σαν αργίτικο πεπόνι!
[Και οι δύο δε, άντρες για σπίτι και οικογένεια! Στυλοβάτες! Κελεπούρια, σ’ εσάς το λέω, κορίτσια λεύτερα!]

Μια τρίτη –εκτός συναγωνισμού, αυτή– σου λέει ότι «οι γιατροί σπουδάζουν, μαθαίνουν την ύλη, δίνουν εξετάσεις, παίρνουν το πτυχίο τους και γίνονται επαγγελματίες» (με συνοπτικές διαδικασίες), ενώ «οι παπάδες αλλιώς ο κάθε ένας απ’ αυτούς προσεγγίζει το ποίμνιό του» αλλά «η βάση είναι η ίδια» (με τους γιατρούς!)
[Λοιπόν, αυτήν, λέω να την προξενέψουμε στον δεύτερο άνδρα της συζήτησης, αυτόν, με τις επιστήμες! Ε; Πώς το βλέπεις;]

Κι ενώ πίστευα ότι «τα ‘χω δει όλα», βρέθηκα σε –ας το πούμε φιλικό– σπίτι και, στην τουαλέτα, ανακάλυψα περιοδικά. (Σου έχω πει ότι, εκτός από το ότι δεν βλέπω τηλεόραση, εδώ και χρόνια, σιχαίνομαι και τα περιοδικά; Τέλος πάντων!) Ξεφυλλίζοντας ένα απ’ όλα (κι έχοντας βγάλει φουσκάλες από τις «προτάσεις» ένδυσης σε εξωφρενικές τιμές), πέφτει το μάτι μου στην ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση της «προπληρωμένης κάρτας αστρολογικών προβλέψεων», την οποία και φωτογράφισα και σου παρουσιάζω!

Τι έτος έχουμε, είπαμε;

• • •


* Υποταγή πάει να πει θα γίνεις χώμα: στίχος του Άρη Δαβαράκη. Το(ν) βρήκα στο μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα «Έλα να πούμε ψέματα», εκδόσεις Πατάκη (2014)

Εκτός από το «Σημειωματάριο», άλλη μία καινούργια στήλη
προστέθηκε στο «Μολύβι και Χαρτί»: Τα «Αφιερώματα»!
Το #1, σχετίζεται με το κατεξοχήν φρούτο της εποχής που διανύουμε!
Όποτε έχεις χρόνο, ρίξε μια ματιά κι εκεί!
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

17 σκέψεις σχετικά με το “Δελτίον Θυέλλης #7

 1. Νατάσα μου… Ως το ζερβο-σεμινάριο και λίγα στενά πιο κάτω, διάβασα με ενδιαφέρον το δελτίο σου. Έχοντας κλάψει ήδη τα λεφτά και το χρόνο που είχα σπαταλήσει για τα βιβλία του Χωμενίδη (και όχι μόνο) κι έχοντας γνώση για τα επίπεδα βλακείας που κινούνται αυτή την εποχή στα αντιπολιτευτικά στρατόπεδα, χάρηκα τις ατάκες σου και το σατυρικό σου ύφος.
  Έχω μια ένσταση για αναπαραγωγή σκουπιδιών, γραμμένων από χυδαίους ανθρώπους, γιατί θεωρώ πως διευκολύνουμε αυτό ακριβώς που επιδιώκουν. Την προβολή τους και την παντελώς άχρηστη ύπαρξή τους στο διαδίκτυο. Φυσικά και αναφέρομαι στο «Χ» σου, που το αγνόησα κανονικά με την κινέζικη μέθοδο.
  Το να σκυλεύει κάποιος το δράμα ενός παιδιού, ξεπερνάει τα όρια της χυδαιότητας και γίνεται διαστροφικό. Ας μη γινόμαστε οι νεροκουβαλητές τους, τουλάχιστον στο μικρό μας -υγιή- χώρο του μπλόγκινγ.
  Εννοείται πως εκφράζω προσωπική μου άποψη Νατάσα μου, καλοπροαίρετα και με την πεποίθηση πως δεν θα παρεξηγηθεί… μόνο τροφή για σκέψη.
  Τα φιλιά μου!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Μαρία μου, είμαι υπέρ της μη αναπαραγωγής «σκουπιδιών» και έχω προσπαθήσει να το αποφύγω σχεδόν τελείως, από το fb. Αλλά αυτό, το πήρε το μάτι μου στην «αρχική» μου, καθώς και στο twitter και παρασύρθηκα από την οργή μου!

   Φυσικά και δεν σε παρεξηγώ, ίσα–ίσα, υπερθεματίζω την άποψή σου!

   Πολλά φιλιά κι από ‘μένα!
   Σ’ ευχαριστώ!❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Και μετά αφού διαβάσεις όλα τα παραπάνω σκατοσκούπιδα, τραβάς το καζανάκι! 😉
  Ομολογώ πως δεν διάβασα όλες τις «λεπτομέρειες» των παραπάνω γιατί δεν έχω από επιλογή fb και ειλικρινά τα τελευταία χρόνια ενημερώνομαι μόνο από sites που «μιλούν» μέσα μου και δεν αισθάνομαι πως μειονεκτώ αν δεν γνωρίζω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! 😛
  Η ρύπανση απ’ τη πίσσα ωχριά κοντά στη ρύπανση που ξαπόλησαν τα MME παρέα με την ΝΔ ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί υποψήφιοι του «νέου» κόμματος που θα σώσει την Ελλάδα! χαχαχα!

  ΑΦιλάκια και εύχομαι να έχουμε ένα καθαρό φθινόπωρο μια και σήμερα μπήκαμε και επισήμως! 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Κάπως έτσι και χειρότερα, Στεφανία μου!
   Αναρωτιέμαι πόσο ακόμη (χειρότερα) θα ήταν, εάν έβλεπα και τηλεόραση!

   Δεν υπήρχε κάτι που να το έχω διαβάσει μόνο στο fb ή στο twitter. Παρακολουθώ sites που θεωρώ αξιόπιστα και δημοσιογράφους των οποίων εκτιμώ την κρίση ή/και την πένα τους.

   Κάθε «Δελτίον Θυέλλης» είναι μια, μάλλον… επίπονη διαδικασία, αφού τσεκάρω πάντα ό,τι διαβάζω, το διασταυρώνω, ανατρέχω σε αρκετές πηγές και βέβαια, εάν υπάρχει παραπομπή σε «tweet» ή fb post, επισκέπτομαι πάντα το προφίλ για να διαπιστώσω εάν το εκάστοτε πρόσωπο έχει όντως κάνει τη δημοσίευση ή πρόκειται για… τρολάρισμα (συμβαίνει αρκετά συχνά κι αυτό, αλλά η απύθμενη βλακεία κάποιων συγκεκριμένων ατόμων, όπως ο Άδωνις, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια να σκεφτεί κανείς ότι τον έχουν τρολάρει. Αυτοτρολάρεται διαρκώς!)

   Αυτή η ρύπανση είναι διαρκής! Όσο για το «νέο κόμμα»… πιο πολλοί οι υποψήφιοι από τους οπαδούς! (Πρωτοτυπούν, δεν μπορείς να πεις!) 😐

   Δροσερά ξεκίνησε το φθινόπωρο!
   Είθε να ‘ναι και καθαρό, όπως πολύ εύστοχα εύχεσαι!
   Καλό μας φθινόπωρο, λοιπόν!
   Φιλάκια πολλά!❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Νατάσα μου, γέλασα άλλη μια φορά με τα χάλια μας. Αγαπώ τον καυστικό σου λόγο. Και συνεχίζω:
  1. Χωμενίδης: «κάποιοι είναι πιο προικισμένοι σωματικά»! Εγώ αυτό πώς ακριβώς να το εκλάβω? Γιατί το μυαλό μου κάνει πονηρές σκέψεις… και κρυφογελώ πονηρά! Φταίω η γυναίκα?
  2. Θα σε μαλώσω που διέγραψες το Πρώτο Ψέμα. Μου πάει καλύτερα ο τίτλος για τη συγκεκριμένη εφημερίδα! (και για άλλες αλλά δεν είναι του παρόντος)
  3. Προλαβαίνω να δηλώσω συμμετοχή στα σεμινάρια? Έχω όνειρο ζωής να διδαχθώ από τα μεγαθήρια Γεωργιάδη και Ζερβουδάκη! Μία απορία μόνον: Όταν η αφίσα γράφει: «Σεμινάριο Πώλησης, Ξενοδοχείο Park, Διάρκειας 2 ημερών», εννοεί ότι θα πουλήσουμε το ξενοδοχείο Park εντός δύο ημερών ή απλά θα διεξαχθεί εκεί το σεμινάριο? Δεν κατάλαβα! Χα, χα.
  4. Απαιτώ τη δημιουργία φροντιστηρίων και για τα μαθήματα του νηπιαγωγείου. Δεν γίνεται τα παιδιά να ξεκινούν δημοτικό δίχως γερές βάσεις!
  5. Το παπόρι απ’ την Περσία με τη μικροποσότητα των ναρκωτικών το αφήνω ασχολίαστο για προφανείς λόγους!
  6. Για τη θρησκευτική παράνοια και για την επιστήμη της αστρολογίας, σηκώνω τα χέρια ψηλά! Μένω άφωνη! Παραδίνομαι! Όσο για την προπληρωμένη κάρτα αστρολογικών «προβλέψεων», μου φαίνεται υπέροχη ιδέα. Όποιος τη σκέφτηκε, μπράβο του. Έξυπνη ιδέα, επιχειρηματική και με προοπτικές! Εβίβα τα κορόιδα!
  7. Αγαπώ Αυλωνίτη. Με μια φράση του τα λέει όλα: «Ωρέ πού πάμε»?
  Σε φιλώ, φίλη μου!!!!!!!!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Α! Μάλιστα! Λίστα αποριών, το καλύτερό μου! (Όταν έχω απαντήσεις. Όταν δεν έχω, ευχαριστώ πολύ, προχωρήστε στην επόμενη!)😇

   [1]. Θα γελούσα πολύ, αν η διατύπωσή του ήταν: «κάποιοι είμαστε πιο προικισμένοι σωματικά». Θα ήταν η, ας την πούμε, χιουμοριστική νότα του κειμένου του. (Αντί της μούντζας από την τυφλή μαϊμού, η οποία, ως έκφραση, απαξιώνει την καημένη μαϊμού που δεν έχει τα ματάκια της).
   Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, Mia! 😈
   [2]. Την επόμενη φορά, δεν θα το ξανακάνω. Απλώς, δεν ήθελα να αφήσω υπόνοιες και αμφιβολίες!
   [3]. Καλέ, πώς δεν προφταίνεις! Τα παιδιά, άλλωστε, είναι καταδεχτικά! Ακόμη και sold out να ‘ναι, κάπου θα βρουν να σε τακτοποιήσουν (τόσο –δικό του– κόσμο έχει τακτοποιήσει ο Άδωνις–Σπυρίδων!)
   Κοίτα, έτσι όπως έχει γραφτεί, σημαίνει ότι το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο πώλησης του ξενοδοχείου «Παρκ» σε δύο στάδιο / δύο τέρμενα / δύο ημέρες. Αλλά, ποιες είμεθα εμείς που θα τα βάλουμε με τον ένα και μοναδικό (και «καλύτερο ιστορικό της Ελλάδος», όπως μας διαβεβαίωσε κι ο κ.Ζερβουδάκης);!
   [4]. Ποιο νηπιαγωγείο, αγάπη μου;! Από τον παιδικό σταθμό κιόλας! Να πάνε «στα νήπια» και να μην ξέρουν την προπαίδεια;! Ωρέ, πού πάμε!
   [5]. ‘Νταξ’, μωρέ! Είμαστε λαρτζ τύποι! Το ‘πε κι ο κύριος Νίκος, άλλωστε, «δεν είναι και καμιά τεράστια ποσότητα!»
   [6]. Αυτοί που την έβγαλαν, πράγματι, είχαν θαυμάσια ιδέα! Για την τσέπη τους. [Τα κορόιδα δεν έχουν λυτρωμό! Μάλλον.]
   [7]. Πόσες φορές αυτός ο «παλιός, καλός ελληνικός κινηματογράφος» δεν γίνεται σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα; [Χρυσή εποχή της ηθογραφίας!]

   Πολλά φιλιά, Mia μου!
   Όμορφο Σαββατόβραδο κι ευχάριστη, ξεκούραστη Κυριακή! ❤

   Μου αρέσει!

 4. Αααααα, όλα κι όλα, το καταδιασκέδασα το σημερινό Δελτίο Θυέλλης!
  Διότι έχω να ασχοληθώ με τα νέα του της χώρας, πάρα πολύ καιρό και καθώς δεν διαθέτω τουίτερ και δεν έχω φίλους κανέναν από αυτούς, έμαθα πάρα πολλά πράγματα!
  Και το καταδιασκέδασα, διότι δεν με παίρνει ούτε για γλυκό, ούτε για ποτό, αυτές τις μέρες!
  Οπότε, εξ ανάγκης, σκέφτηκα να το πάρω με μια ελαφράδα, να το δω στο πιο αλέγκρο του βρε παιδί μου, να μην στεναχωρηθώ δια τα τεκταινόμενα!
  Ε, και στο επόμενο Δελτίο, αν μου κουμπώσει η φούστα, τρώω το κάτι τις μου!

  Αχά! Ώστε εκεί είναι τα μήλα! Στα «Αφιερώματα»!
  Ναι, αλλά εκτός από την ιστορία και τις ωφέλειες, δεν έπρεπε να δώσεις και συνταγή για μηλόπιτα;
  Τώρα θα μου πεις, βρίθει το διαδίκτυο από συνταγές και θα έχεις και δίκιο!
  Οπότε, μη βάλεις συνταγή, φτιάξε μία μηλόπιτα να την έχουμε, καλού-κακού, στο επόμενο Δελτίο Θυέλλης, διότι δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου τάδε (μου διαφεύγει το όνομα) και μπορεί να μην το πάρω τόσο ελαφρά το #8!

  Αποστέλλω ασπασμούς!
  Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Σε φοβόμουν εσένα, και δεν είχα αφήσει κι ένα φοντάν, ένα σοκολατάκι, ένα λουκούμι, μια πιατέλα με φρούτα εποχής, τέλος πάντων, για να ευφρανθείτε μετά το «Δελτίον Θυέλλης»!
   Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου, να ‘σαι καλά!

   Υπάρχουν πολλές συνταγές και εκδοχές της μηλόπιτας, σ’ εμένα αρέσει περισσότερο αυτή που γίνεται με ζύμη τάρτας (λεπτή, τραγανή, εύθρυπτη) και σκεπαστή από πάνω, πάλι με την ίδια ζύμη. Πλέον, ούτε τέτοια μπορώ να φάω, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Ελπίζω να βρω κάτι να ταιριάζει στις ανάγκες μου! Αν ναι, θα την παρουσιάσω.

   Προς το παρόν –spoiler και για την επόμενη ανάρτηση– μπορείς να προβάρεις τη φούστα σου, το «Δελτίον Θυέλλης #8» αργεί!

   Ασπασμούς πολλούς!
   Επίσης, καλό Σαββατοκύριακο, Αρτίστα μου! ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Αυτό είναι!
  Να ανοίγεται εμπρός σου αυτή η «μεγάλη πόρτα θα διαβείς» χωρίς να αναγκαστείς να πάρεις την προπληρωμένη που θα στα μπερδεύει ανάλογα τα κέφια των πλανητών..
  Εγώ θέλω άμεσα αποτελέσματα, οπότε θα πάω στους κορυφαίους και θα γίνω αντιπρόεδρος, μη σου πω και πρόεδρος με ειδίκευση στα «φακ» νιούς…κι όποιος λιγουρεύεται ισότητες και άλλα τέτοια εξτρεμιστικά να αλλάξει πλευρό, να μην κοιμάται στο αριστερό, να γυρίσει πάραυτα στο (ακρο)δεξιό και να μη φοβάται τίποτα. Οι «κατώτεροί» του δε θα σηκώνουν κεφάλι…!!
  Όσο για το πάλαι ποτέ λαμπατέρ, ο νοών νοείτω, δεν έχω λόγια…τέτοια σκατοψυχιά ξεπερνά κάθε φαντασία!
  Για τη μανδάμ που έστειλε την υπεύθυνη δήλωση με το τι επιθυμεί να διδαχθεί το παιδί της, τι να πω…τη μισαλλοδοξία πάντως θα τη διδαχτεί από αυτήν την ίδια στο μέγιστο βαθμό…

  Φιλιά πολλά!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ναι, ο άνθρωπος – λαμπατέρ «ξαναχτύπησε» με τη χειρότερη, ίσως, αθλιότητα που έχει γράψει ποτέ. Ήταν πολύ, ακόμη και γι’ αυτόν!

   Να πας, Μαρία μου! Να πας, να διδαχτείς και να διαδεχτείς τον τιτανοπανμεγιστοτεράστιο Αντιπροεδράρα! Στα «φακ νιουΖ» δεν ξέρω τι τύχη θα ‘χεις, ίσως χρειαστείς και κάνα ιδιαίατερο σεμινάριο επιπλέον! Θέλει πολλή δουλειά «η τέχνη της εξαπάτησης»…

   Κατάλαβες γιατί αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν οι –σημερινοί– γονείς, μιας γενιάς, υποτίθεται, πιο απελευθερωμένης από τις παλιές σκουριές, να ‘ναι τόσο, μα τόσο σκοταδιστές;
   (Άσχετο: μόλις σήμερα έφτασε στ’ αυτιά μου ότι, γνωστή γνωστής, ηλικιωμένη πολύ, βέβαια, πήγε κλαίγοντας στη γνωστή γνωστής, επειδή… σήμερα τελειώνει ο κόσμος!!!)

   Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!
   Να περάσεις όμορφα το Σαββατόβραδο και την Κυριακή σου!❤

   Μου αρέσει!

 6. Αγαπημένη μου Αναστασία,
  Κυριακή σήμερα και είπα να βολτάρω στην blogoγειτονιά. Πήρα το τσαγάκι μου και έκατσα να σας διαβάσω.
  Αλλά συγχύστηκα! Όχι με εσένα, με αυτά που ζούμε. Δεν αντέχω άλλο, αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί τις ανεχόμαστε αυτές τις καταστάσεις κι αυτά τα πρόσωπα και δεν ξέρω και πόσο μπορούμε να τα ανεχόμαστε ακόμα.
  Όσο για το θέμα των θρησκευτικών για εμένα είναι μια μεγάλη κουβέντα. Γενικά, είμαι ανοιχτός άνθρωπος και με βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι έμαθα και μαθαίνω τόσες και διαφορετικές γλώσσες. Γλώσσες με τεράστιους πολιτισμούς και φυσικά δικές τους θρησκείες.
  Για εμένα το να μην διδαχθούν τα παιδιά περί μίας θρησκείας, μου ακούγεται το ίδιο εξωφρενικό με το να μη σέβεται κάποιος τη θρησκεία μου και τα σύμβολα της.
  Το θέμα της πίστης είναι πολύ προσωπικό, δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε σκοταδισμός γύρω από αυτό, ούτε ασέβεια ως προς την πίστη τόσο τη δική μας, όσο και των άλλων.
  Ίσως τελικά το πρώτο μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία να είναι ο σεβασμός.
  Και προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους. Ίσως έτσι, να «δημιουργούνταν» άνθρωποι με πιο σωστές αξίες και φαινόμενα όπως οι κάρτες αστρολογίας (!) να μην έβρισκαν ανταπόκριση!
  Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι να έχεις μια πανέμορφη Κυριακή! ❤

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Μαρίνα μου,
   Ανέχονται οι έχοντες άγνοια. (Είμαι πολύ επηρεασμένη από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών).
   Διάβασα το (πολύ) εύστοχο, στο twitter:
   «Όταν βαριέσαι να διαβάσεις ιστορία, η ζωή σε βοηθάει να τα ξαναζήσεις.»

   To ζήτημα της θρησκείας (και των θρησκευτικών, κατ’ επέκτασιν) είναι πραγματικά τεράστιο.
   Είναι γεγονός ότι, διαβάζοντας, μελετώντας, μαθαίνοντας, οι πνευματικοί ορίζοντες διευρύνονται κι «ο νους μας ταξιδεύει», μόνο που για ένα τεράστιο ποσοστό, πρόκειται για «ψιλά –και άνευ ουσίας– γράμματα».
   Σεβασμός, λοιπόν, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει παιδεία (και δεν εννοώ, ασφαλώς, τις «περγαμηνές» των «Αρίστων».)
   Το αξιακό σύστημα έχει καταρρεύσει προ πολλού κι επανερχόμαστε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε: στους «ανέχοντες»…

   Καλή εβδομάδα και τα φιλιά μου, Μαρίνα μου!
   Σ’ ευχαριστώ πολύ!❤

   Μου αρέσει!

 7. Πω, πω, πω!!! Συνεχίζουν όλοι τους ακάθεκτοι! Κι αφού τους έχω πει: με φουντώνετε!!!! Καμία ευαισθησία πια;;;
  Δεν ξέρω με τι κουράγιο κάνεις τα δελτία… Μπράβο σου!
  Νατασσάκι μου, καλή εβδομάδα να έχουμε! ♥♥♥

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Αχ θα σε μαλώσω ! Δεν είδα πουθενά την προσφορά χαρτοσακούλας!!!
  Περιττό να σου πω ότι ένιωσα την ανάγκη να διαβάσω με τα χεράκια μπροστά στα μάτια, όπως έκανα μικρή στα θρίλερ! Και όχι τίποτα άλλο, είδα ότι έχεις καινούργια ανάρτηση και πιέστηκα να διαβάσω αυτή ( γιατί έχω κι ένα Ζάππειο παρατημένο στην άκρη) και πολύ η ύλη που μαζεύτηκε γιατί….. εγώ μαζεύομαι για Χειμώνα!
  Καλημέρα, καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά Νατάσα μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο, Αριστέα μου.
   Την ξέχασα! (Μαζί μ’ αυτή, και τη Βιολέτα που περίμενε στην γωνία να κάνει… δηλώσεις!)

   Να μην αγχώνεσαι, να περνάς από ‘δω όποτε σου κάνει κέφι, όποτε έχεις διάθεση και χρόνο!
   Γεγονός, πάντως, ότι τα «δελτία» όσο πάνε κι «αγριεύουν»…

   Καλή εβδομάδα, Αριστέα μου!
   Φιλάκια πολλά!❤

   Μου αρέσει!

Γράψε κι εσύ τα δικά σου...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.